Mersin Uzuncaburç Antik Kenti

Uzuncaburç Antik Kenti

( Olba Antik Kenti )

Mersin – Silifke

 

Mersin Silifke‘nin 30 km kuzeyindeki Uzuncaburç Beldesi ünlü antik kalıntılarına ev sahipliği yapan özel bir yerdir.  Olba Krallığı’nın ibadet etme yeri olan ve Helenistik zamanına ev sahipliği yapmış olan yer günümüzde Mersin Silifke’deki Uzuncaburç Antik Kenti’dir.

 

 

Roma Dönemi’nde, 72 yılında İmparator Vespesianus zamanında Olba’dan ayrılarak Diokaesareia (Tanrı-İmparator Kenti) adıyla özerk, kendi adına para basan kent durumuna gelmiştir. Bizans Dönemi’nin ardından Türkler buraya şehrin sembolü olan yüksek burcun (Hellenistik Kule’nin) ismini vererek “Uzuncaburç” demişlerdir.

 

 

Mersin’deki 2.500 yıllık Uzuncaburç Antik Kenti, tarihle iç içe olmak isteyen misafirlerini bekliyor.

Uzun zamandan beri korunan ve korunmaya devam eden yapılardan günümüze kadar gelen Helenistik dönemine ait kalıntılardan bazıları şöyle; sütunlu cadde, tiyatro, tören kapısı, çeşme, Şans Tapınağı ve Zafer Kapısı…

 

 

“Doğu Akdeniz’in Efes’i” olarak adlandırılan Uzuncaburç Antik Kenti yakın zamanda turizm dünyasının önemli yerlerinden biri olma yönünde ilerliyor. Mersin’e gelip de tarihi yerleri gezmek isterseniz burayı listenizde ilk sıralara yazmayı unutmayın.

 


 

Bunlara da bakabilirsiniz :

Leave a Comment