Narlıkuyu Mersin Koyu

Narlıkuyu  Koyu


Mersin

 

Minyatür bir cennet olan Narlıkuyu, deniz dibinden çıkan tatlı su nedeniyle soğuk ve berrak olan, dibini görebildiğiniz turkuaz denizi ile adeta büyülüyor.

 

 

Narlıkuyu Mersin‘in 65 km güney batısındadır. Mersin ve ilçelerinin gözde dinlenme mekanlarından biri olan Narlıkuyu’ya ulaşım çok kolaydır. Soğuk ve tatlı suyu ile diğer koylardan farklı olan Narlıkuyu Koyu‘nun suyun soğuk olmasının sebebi deniz altındaki su kaynaklarıdır.

Koy suyu çok soğuk olduğundan, koyda ender olarak denize girilir. Buna karşılık, Narlıkuyu Koy’u balıkçılık ve tekne gezileri ve turları ile popüler uğrak yerleri arasındadır. Narlıkuyu Koyu‘nda birden çok balık restoranı bulunmaktadır. Buraya gidip de yöresel leziz “kaya koruğu” turşusu ve “logos balığı”’nı tatmadan dönmek olmaz.

 

 

Narlıkuyu, antik çağ ve Hıristiyanlık dönemlerinde Cennet ve Cehennem Obruklarına tapınmaya gelenler için bir deniz kapısı olan hamamıyla bilinse de, kuzeyinde Roma ve Bizans dönemlerine ait yapı kalıntıları, taş kemerler, sarnıçlar ve Cennet Obruğu’nun hemen yanında bir Zeus Tapınağı bulunuyor.

 

Bunlara da bakabilirsiniz :

Leave a Comment